Gin og tonic opskrift: Sådan laver du den bedste gin og tonic

Opdateret: 15. oktober 2020

Historien bag gin og tonic opskriften:

Gin og tonic er gået hen og blevet en klassiker på drinkskortet og en favorit blandt danskerne. Derfor har vi her lavet nogle bud på en god gin og tonic opskrift. Den er lavet på gin samt tonicvand. Gin og tonic stammer fra 1700-tallet, hvor det Britiske Ostindiske Kompagni opfandt drinken. Det Britiske Ostindiske Kompagni var en virksomhed, som udførte militære opgaver rettet mod Indien. I Indien havde de på dette tidspunkt store problemer med malaria. En skotsk læge ved navn George Cleghorn ville bekæmpe malaria ved at drikke tonicvand, da der var et højt indhold af kinin i det, som skulle være godt mod malaria, men smagen var for bitter. Derfor blev der i 1900-tallet tilføjet gin og lime for at mindske den bitre smag. På den måde opstod gin og tonic opskriften. I dag er tonicvand dog ikke det samme, som det var dengang, da det med tiden er blevet sødere og indholdet af kinin er mindsket. For at opnå den bedste drink, vil man oftest også tilføje isterninger, for at drinken bliver kold, og dertil gør isen også, at alkoholen kan smages mindre.

Gin og tonic opskrift:

 

Til at lave den perfekte gin og tonic opskrift skal du bruge følgende:

  • Et højt glas
  • En masse isterninger
  • En gin af eget valg
  • En tonic af eget valg
  • En tilføjelse af eget valg som f.eks. agurk, rosmarin eller lime.

En gin og tonic nydes bedst i et højt glas, og vi anbefaler derfor, at du laver den i den slags glas.

  • Først hælder du isterninger i glasset. Hæld cirka isterninger op til de dækker halvdelen af glasset. Undgå for lidt og for mange isterninger.
  • Næst hælder du 4 cl gin op i glasset.
  • Derefter tilføjer du tonicvand, til glasset er fyldt. Det vil være ca. 10 cl.
  • Til slut tilføjer du f.eks. agurk, rosmarin eller lime – alt efter hvad du foretrækker.

Du kan altid tilføje lidt mindre eller mere gin, alt efter hvor stærk du synes din gin og tonic skal være. Det samme gælder for tonic. Det kan du også altid ændre op og ned på. Kom også gerne mere af den ønskede tilføjelse i, hvis du ønsker at din gin og tonic skal smage mere af det. Du kan også blot bruge tilføjelser som f.eks. lime og appelsin som pynt.

Vores anbefalede gins:

Der findes mange gins på markedet. Gode som dårlige, og det kan være svært at finde rundt i hvilken, der er den rette at vælge, for at du finder din egen perfekte gin og tonic opskrift, der passer til hvordan, du ønsker den skal være. Derfor har vi samlet en liste over nogle gins, der hver især kan noget forskelligt.

woodchill destillid gin

Woodhill Distilled Gin:
Den første gin vi vil foreslå, er en dansk gin ved navn Woodhill Distilled Gin. Den er produceret i Danmark, og manden bag hedder Jeppe Skovbakke Juhl. Han havde en passion for gin, og ønskede selv at skabe en unik en af slagsen. I denne gin møder det traditionelle det eksotiske. Den er bl.a. lavet på citrongræs, asparges, lavendel og frø fra koriander, hvilket gør denne gin helt unik. Derudover er det også lidt tiltalende, at man kan nyde en gin, der er produceret i Danmark og skabt af en dansk iværksætter. Det kan bidrage til den perfekte gin og tonic opskrift. Du kan læse mere om Woodhill Distilled Gin på deres hjemmeside, hvor du også kan læse mere om deres historie her

gin mare

Gin mare:

Denne gin er produceret i Vilanova i Spanien. Den var en af de første gins til at bryde de traditionelle smage. Den er lavet på rosmarin, basilikum, timian og oliven, hvilket gør den anderledes end de fleste andre gins. Dette firma har til denne gin lavet deres egen tonicvand, som er deres svar på den mest gennemførte gin og tonic opskrift, og vi anbefaler at prøve de to sammen for en anderledes, men interessant og lækker smagsoplevelse. Denne tonic hedder 1724 tonic, da dens indhold af kinin er plukket i 1724 meters højde i Argentina. Netop denne tonic og denne gin er den perfekte gin og tonic opskrift, da tonicen ikke går ind og dæmper de smagsnuancer, der er i denne gin, som en anden tonic ville gøre med citrussen.

monkey 47

Monkey 47:

Denne gin tager os en tur til Tyskland, hvor den er produceret. Som navnet lyder, så er der i denne gin 47 forskellige krydderier. Historien bag denne gin er lang og kompliceret, men helt forkortet handler det om en en ung herre i det engelske flyvevåben, som skabte denne gin til ære for en abe, han havde sponsoreret under genåbningen af Berlin Zoo. Denne gin er meget speciel i smagen, og mange mener ikke, at denne gin smager af gin. Den har en meget ren smag af lime, citrus og kardemomme. Til denne gin anbefales det ligeledes, at man blander den med noget, der ikke indeholder så meget smag. Det vil nemlig ødelægge oplevelsen af ginnen, hvis den nydes sammen med en sodavand med masser af smag. Nyd den i stedet med en filtreret tonic uden smag.

Sipsmith gin og tonic opskrift

Sipsmith:

En mere klassisk gin er Sipsmith gin. Den er produceret i hjertet af London. Ginnen er skabt af to barndomsvenner Sam Galsworthy og Fairfax Hall, som begge havde en drøm om at lave en gin skabt af gode råvarer og kærlighed. Denne gin er bygget op på enebær, men har også en snert af citrus og lakrids. Den er i den mere traditionelle kategori, og kan derfor nydes med de fleste tonicvand, uden at man formindsker smagen.

david luxury gin og tonic opskrift

David Luxury Gin:

Denne gin er lavet i smukke Toscana i Italien, og fanger bestemt hurtigt øjet. Flasken er nemlig formet som hovedet på den italienske Michelangelos populære marmorskulptur ‘David’, som blev lavet i 1501-1504. Skulpturen forestiller David, lige inden han skal i kamp med gladiatoren Goliat. En kamp som skulle være umulig at vinde for David. Dette gør, at flasken bærer noget historie med sig. Ginnen er skabt på 12 forskellige krydderier bl.a. kanel, vanilje, appelsiner og hyldeblomst.

Vores anbefalede tonics:

Som nævnt tidligere blev tonicvand brugt som middel mod malaria grundet det høje indhold af kinin. I dag er indholdet dog en del lavere, men tonic består stadig i dag af vand, kulsyre og kinin. En bitter drik der oftest kun bliver brugt til at sammensætte en drink som f.eks. i en gin og tonic opskrift. Vi har herunder samlet en række tonics, som kan være et bud på den tonic, der skal bruges i din ideelle gin og tonic opskrift.

 

1724 tonic

1742 Tonic:

Denne tonic kom vi ind på tidligere, men den fortjener at blive nævnt igen. Den er produceret af samme firma som producerer Gin Mare, og den er faktisk lavet til sammensætning af netop denne gin, men det betyder dog ikke, at det udelukkender er den gin, som den fungerer godt med. Denne tonic er et godt mix af det bitre fra kinin og det søde fra appelsinerne. Dog er kininen i denne tonic meget mild, hvilket gør det mindre bitter end andre tonics. Denne tonic er netop skabt til ikke at overdøve smagen fra ginnen. Kininen er plukket på Peruvian Inca Trail i Peru i 1742 meters højde – heraf navnet. Denne tonic kan indgå i den perfekte gin og tonic opskrift, hvis du foretrækker smagen af gin fremfor bitterheden i tonicvand.

 

fever tree tonic

Fever-tree aromatic tonic:

Denne tonic passer super godt med Sipsmith, da den fungerer godt med gins, der er lavet på enebær. Den har en super flot lyserød farve, som kommer fra angostura-bark. Det søde og sure møder det krydrede i denne tonic, hvilket skruer ned for det bitre. Er du derfor til en let bitter tonic med en flot farve, vil denne være et godt bud på den perfekte tonic til din gin og tonic opskrift.

 

thomas henry tonic

Thomas Henry Tonic:

Denne tonic stammer fra Tyskland, og er opkaldt efter den engelske farmaceut Thomas Henry. Rygterne går på, at han tilbage i 1773 var den første til at tilføje kulsyre til vand. Denne tonic er en meget klassisk tonic, der fungerer godt med de fleste gins, men den er dog til den lidt sødere side. Den er optimal sammen med Monkey 47. Hvis du er mere til tonics, der er i den mere specielle kategori med forskellige smage, så producerer denne producent også tonics med bl.a. hyldeblomstsmag. Hvis du er ude i en helt klassisk gin and tonic, vil vi anbefale denne til din gin og tonic opskrift.

 

original yuzu ocha gin and tonic opskrift

Original Yuzu Ocha Tonic:

Denne tonic er en del mere speciel end de ovennævnte. Den er asiatisk inspireret, hvilket også tydeligt ses på flasken, men den er dog lavet i Spanien. Den skiller sig ud fra mængden, da den har varianter som kirsebær og mint. Den er lavet på matcha te og citrusfrugten Yuzu – heraf navnet. Vil du prøve en gin og tonic opskrift, der er en smule anderledes end andre, så vil den her være et oplagt valg.

Tilføjelser til din gin og tonic opskrift:

Man kan garnere sin gin og tonic opskrift med en masse ting. I længere tid har det været populært at tilføje en skive agurk til sin gin og tonic opskrift, men dette var et markedsføringsstunt fra producenten Hendricks’ side. Det kan ofte være lækkert at pifte sin gin og tonic opskrift op med en lille tilføjelse, men det er vigtigt at have i mente, at man kun skal tilføje det, som ginnen eller tonicen er bygget op på. Er det derfor en gin lavet på agurk, kan man tilføje en skive agurk. Hvis man tilføjer noget andet end hvad ginnen eller tonicen er bygget op på, dæmper man den originale smag, og får dermed ikke det fulde ud af den valgte gin og tonic opskrift.

Er du på udkig efter flere gins til den ideelle gin og tonic opskrift, har vi hos Undy også lavet en artikel med gin bedst i test. Her kan du læse meget mere om de bedste gins. Den artikel finder du her:

Afslutning:

 

Der findes mange bud på den perfekte gin og tonic opskrift og ligeledes mange forskellige gins og tonics, som kan vurderes som værende de bedste. Man kan ligeledes finde gins fra forskellige lande samt finde gins, der er lavet på forskellige krydderier. Det gør det sjovt at udforske gin, og de giver hver især en speciel og anderledes smagsoplevelse. Det kan derfor være sjovt at smage på de forskellige landes gin, og se om du har et favorit ginskabende land. I hvert fald er det bare at smage sig frem til hvilken gin og hvilken tonic, der indgår i den favorit gin og tonic opskrift. God fornøjelse!

Har du set os?

Størrelsesguide

Mål rundt om brystkassen samt rundt om livet. Herefter kan du finde frem til din størrelse ved at bruge nedenstående skema.

Størrelse Mål om livet (cm.) Mål om brystkassen (cm.)
S 76 - 82 91 - 95
M 83 - 86 96 - 99
L 87 - 94 100 - 104
XL 95 - 101 105 - 109
XXL 102 - 107 110 - 117

Velkommen tilbage

Glemt dit kodeord?

Indtast venligst din email adresse og du vil herefter modtage et link med mulighed for at nulstille din adgangskode