Hjemmebar – Sådan laver du en hjemmebar

Opdateret: 26. januar 2021

En hjemmebar lyder altid som en god ide. Især nu hvor det kan være meget frustrerende, at byen ikke er åben i disse coronatider. Alt er lukket, og weekenderne bliver ikke længere brugt på de lokale barer. I stedet er man tvunget til at blive derhjemme, selvom man længes efter en fadøl med vennerne. Men nu hvor man har en masse tid, der skal bruges, og ikke kan gå på bar, så kan man jo altid bygge sin egen hjemmebar. Her kan man invitere sin corona inderkreds ind. Man bestemmer helt selv reglerne, og der er ikke nogen til at smide en ud, når det er lukketid, for det vælger man selv hvornår er. Og heldigvis er der ikke langt hjem. Der er mange fordele ved en hjemmebar, for den kan nemlig også bruges den dag corona ikke er en del af vores hverdag længere, og det hele er åbnet op igen. Det er faktisk ikke så svært at lave sin egen hjemmebar, og vi vil i denne artikel guide dig i hvordan man bygger den perfekte hjemmebar til dig og dine venner, så du vil ende op som den sejeste i din vennegruppe. 

 

Det rette sted og tanker til din hjemmebar: 

 

Start med at finde et godt sted til hjemmebaren. Måske har du et gammelt udehus, der alligevel bare står og samler støv. Bliver dit skur ikke brugt, kan det også sagtens forvandles til en fed hjemmebar. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser. Hvis man vil gå all-in kan man ligefrem også bygge et nyt skur i haven beregnet til hjemmebaren. Dernæst er det smart at rydde helt ud, så man står tilbage med et helt tomt rum, som er klar til at blive forvandlet. Når der er gjort rent, kan du begynde at tænke i, hvordan baren skal stilles op. Generelt er det fornuftigt at have en plan til, hvordan du ønsker resultatet skal være. Lav evt en skitse over en plantegning, så der ikke opstår uforudsete udfordringer med målene og rummets størrelse. Det ville være rigtig ærgerligt at have købt ind og gjort klar til dine ideer, og så er pladsen der ikke til det. 

 

Møbler til hjemmebaren:

 

Næste step er at bygge selve baren. Dette kan man sagtens gøre selv, men man kan helt sikkert også betale sig fra det. Man skal nærmest bare bruge træplader, som kan købes hos de fleste byggemarkeder. I denne video her kan du trin for trin se hvordan pladerne skal sættes sammen. Det kan kræve, at man skal have tungen lige i munden, men det er langt fra en umulig opgave. Det kan evt. være et sjovt og anderledes husprojekt, alle kan være fælles om i husstanden. Når selve baren er på plads, ville det være en god ide at skaffe sig et par barstole. Man kan finde dem brugte mange steder på nettet. Her kan man oftest finde dem forholdsvist billigt. Hvis man ønsker at købe nye, kan man også sagtens finde en masse forskellige hos alverdens boligmarkeder. De findes i en masse forskellige former og farver, så der skulle være noget til enhver smag. 

 

Så har man styr på selve baren. Dernæst kan man finde ud af, om man ønsker og har plads til borde og stole til sine gæster. Man kan evt. købe et lille bord med to tilhørende stole. Ligesom på billedet nedenfor. Det giver selvfølgelig sig selv, at jo større rummet er jo flere pladser og dermed gæster er der plads til, men man må også overveje, hvad man bruger pladsen på. Har man f.eks. et stort rum, kan noget af det evt. bruges på billard eller et andet spil. Hvis man har et lille rum, kan det være smart at “bygge op ad”. Med det menes at der er smart at bruge højden i rummet. F.eks. fylder en barstol mere i højden end i bredden, hvilket derfor ville være smart at benytte sig af for at få mest muligt ud af rummet. 

 

hjemmebar

 

Drikkevarer og snacks til servering i din hjemmebar:

 

Bar betyder oftest en form for alkohol. Derfor er det smart at få lavet et menukort over, hvad baren har at tilbyde. Vi har herunder skrevet et par eksempler på drikkevarer, du kan tilbyde i din hjemmebar:

 • Fadøl
 • Øl på flaske
 • Et glas rødvin
 • Et glas hvidvin
 • Mojito
 • Gin & tonic
 • Vodka
 • Rom
 • Cognac
 • Whiskey
 • Forskellige slags sodavand
 • Energidrik
 • Forskellige slags shots

 

hjemmelavet

Det er generelt smart at have forskellige slags sodavand, som man kan blande op med forskellige slags spiritus. På den måde kan dine gæster selv bestemme, hvordan de ønsker deres drinks. Et fadølsanlæg har vi erfaring med altid er et hit, så det ville helt klart være en god ide at anskaffe sig sådan et. Derudover kan du have klassiske cocktails som mojito og gin & tonic, som folk ved hvad er. Vi har en artikel på den perfekte gin & tonic her. Derudover har vi også artikler på bedste gin, whiskey og rom, så du kan tilbyde dine gæster det bedste af det bedste. Det er også smart at have snacks i baren som f.eks. nødder og chips, hvis den lille sult trænger sig på, eller dine gæster blot ønsker at snacke på noget. Det er generelt god stil at tilbyde noget småt at spise til sine gæster. Dertil er det også rart at få serveret drikkevarerne kolde, så et køleskab og isterninger ville også være en god ide til din hjemmebar. Dette er blot vores ide til et menukort, men husk, at du kan forme det præcis, som du ønsker det. 

 

Tilbehør og opbevaring: 

 

Når møblerne og menukortet er på plads, og dermed det mest basale er på plads, er det vigtigt at vælge det rette tilbehør. Det er dette, som skaber sjæl og charme. Det er nemlig også med tilbehøret, at du kan sætte dit personlige præg på baren, og gøre den til din egen. 

 

Glas til servering: 

Først og fremmest er det vigtigt at have noget at servere i. Derfor ville det være smart at anskaffe sig de rette glas til den bestemte slags drikkevare. Derfor burde de anskaffe rigtige fadølsglas, nogle gode vinglas og lækre cocktailglas. Det er til at finde brugt på f.eks. dba.dk, men det kan også tit findes på tilbud i diverse butikker. Måske har du selv nogle stående, som ikke bliver brugt, eller som vil passe bedre i din hjemmebar, end hvor de står nu. 

 

Opbevaring til glas og flasker: 

Det er vigtigt med noget opbevaring til dine spiritusflasker, og man kan finde en masse fede på nettet. En holder giver et rigtig sprødt og professionelt udtryk. Derudover er det også smart, så man nemt kan skænke op samt holde styr på hvilke slags spiritus, man har. 

 

Glassene skal selvfølgelig også have en plads, og hvis ikke man har mulighed for at gemme dem væk under baren, kan man købe et ophæng til loftet. Det ser også professionelt ud, hvis glassene hænger i loftet. Det kan også være, at man har en smart ide, til hvordan man kan stille glassene op på en pæn måde. Det er blot vigtigt at overveje at pladsen formentlig ikke er stor, så det ville være en ide at gemme dem væk, da det ellers hurtigt kan se rodet ud. Derudover er det vigtigt at have basale ting som f.eks. en oplukker til flaskeøl samt en proptrækker til vinen eller en klud, hvis der skulle spildes. 

 

Underholdning til gæsterne: 

Det er vigtigt at kunne tilbyde spil, og et klassisk bar-spil er meyer. Her skal man bruge terninger og to bærgere. Så kan man både spille det eller have mulighed for at spille et andet spil med terninger. Der er også mange, der vælger at spille alverdens kortspil, og det er derfor optimalt, hvis man har et kortspil, man lige kan finde frem. Når det er din egen hjemmebar, kan man også sagtens have brætspil liggende, som man kan spille med sine gæster. Dette tror vi vil være et hit. Måske har du lavet dig så stor en hjemmebar, at der er plads til et billardbord eller måske endda bordtennis. 

 

Musik: 

Der er ingen bar uden musik, og derfor er det selvfølgelig altafgørende at have en højtaler. Musik gør nemlig super meget for stemningen. Det behøver ikke være en stor og god højtaler, da det nemlig er et lille rum, og der derfor ikke skal meget til at spille sådan et rum op. Dertil skal man selvfølgelig også kunne snakke sammen, så volumen skal ikke være alt for høj. Der er masser af playlister med god barmusik på de forskellige musiktjenester, men det er selvfølgelig helt ideelt at vælge dine yndlings bar-numre til din egen playliste. 

 

Udsmykning: 

 

Nu er næsten alt ved at være på plads, og der mangler kun udsmykning og dekoration. Det kan f.eks. være lysestager eller fyrfadslys, som er med til at skabe en hyggelig stemning. Dette kan udskymking på væggen også være med til. Det kan f.eks. være skilte, som man kan hænge op. Det kan være et gammelt ølskilt eller et skilt med et sjovt citat, som passer til en bar. Kun fantasien sætter grænser for udsmykningen, og det giver dig muligheden for at gøre det til dit helt eget. 

 

 

udsmykning til hjemmebar

Afslutning:

 

Det kræver bestemt sit at skabe sin egen hjemmebar, men vi mener, at det klart er det hele værd. Det er nemlig super fedt, når den står færdig, men det er mindst lige så fedt at skabe det og nå længere og længere med projektet. Der er intet facit på hvordan en hjemmebar skal se ud. Det handler om at gøre det til din egen, og have det sjovt, når man er der. Vi har herunder samlet lidt inspiration. Dertil er der kun at sige rigtig god fornøjelse!

Har du set os?

Størrelsesguide

Mål rundt om brystkassen samt rundt om livet. Herefter kan du finde frem til din størrelse ved at bruge nedenstående skema.

Størrelse Mål om livet (cm.) Mål om brystkassen (cm.)
S 76 - 82 91 - 95
M 83 - 86 96 - 99
L 87 - 94 100 - 104
XL 95 - 101 105 - 109
XXL 102 - 107 110 - 117

Velkommen tilbage

Glemt dit kodeord?

Indtast venligst din email adresse og du vil herefter modtage et link med mulighed for at nulstille din adgangskode