FRI FRAGT VED KØB OVER 399 DKK • 365 DAGES RETURRET • LEVERING 1-2 DAGE

Kartoffel pizza opskrift – en sikker vinder

Opdateret: 25. februar 2020

kartoffelpizza

Du kan være sikker på at skabe en hitmaker, når du laver en kartoffel pizza til dig selv eller hvis du får gæster. Kartoffel-pizzaen er en favorit herhjemme og den er nem at mestre for alle.

Det fungerer som en fremragende appetitvækker med et glas vin til forret. Eller som en snack, når gæsterne ankommer, kan det være en god starter.

Kartoffel pizzaen er ikke lige så hurtig som frysepizzaerne, men læs med her og du vil blive klædt på til at lave en hjemmelavet kartoffelpizza.

Det er ikke en særlig krævende pizza, da du ikke behøver at svinge dejen i luften som Luigi’ fra dit lokale pizzeria. Tværtimod – det består af få råvarer som tynde kartoffelskiver, ost, krydderurter og gerne en ægte ekstra jomfruolivenolie.

Kartoffel pizza opskrift

(til 2 personer – køkkentid ca. 2 timer)

Er du træt af den bløde og helt ”våde” pizza I plejer at bestille. Har du gæsterne på vej til en herreaften og står du for maden. Vi lover dig den perfekte hjemmelavet kartoffelpizza – ekstra sprød! Læs med her.

Første halvleg – dejen:

  •       25 g gær
  •       2½ dl vand
  •       1 tsk. Salt
  •       3 spsk. Olivenolie
  •       500 g hvedemel

Sådan gør du – dejen:

  •       Tag din gær og opløs den i det lune vand. Vil du hæve dejen i én time, skal du tilsætte alle 25 g gær. Er du til en koldhævning natten over, kan du tilsætte 5 g gær.
  •       Tag dit hvedemel og hæld i 250 g, tilsæt salt og olivenolie.
  •       Kom ind i kampen og rør godt rundt, så din dej får en ensartet konsistens – ingen klumper.
  •       Tilsæt løbende resten af dit hvedemel og sørg for at dejen forbliver en god konsistens.
  •       Tag lidt mel og udfør et ”Salt Bae” drys på køkkenbordet og ælt dejen til en smidig konsistens.
  •       Tag en ny skål (eller vask), smør den med olivenolie og læg skålen over dejen, så den er dækket af olivenolie. Dette vil medføre at din pizza får en ekstra sprødhed.
  •       Lad din færdige dej hæve og hvile i en times tid.

I mellemtiden kan du begynde at finde dine råvarer frem til selve toppingen. Det tager ikke en time at forberede toppingen, men det er kronet på værket.

Anden halvleg – toppingen:

  •       4 kartofler (valgfri størrelse), skåret i tynde skiver
  •       Gerne 4-6 friske stængler rosmarin – har du ikke det, kan du sagtens ty til krydderiskabets mirakler.
  •       350-400 g frisk mozzarella – gerne bøffelmozzarella.
  •       4 spsk. Olivenolie
  •       Groft salt
  •       Gerne friskkværnet sortpeber

Sådan gør du – toppingen:

  •       Afhængig af størrelsen på din ovn, kan du med fordel dele din pizzadej i to dele.
  •       Læg dine kartoffelskriver i et relativt tyndt lag. Undgå dobbeltlag, så du undgår rå kartoffelskiver.
  •       Fingersmuldr din mozzarella udover din pizza
  •       Tilsæt dine krydderurter, rosmarin og diverse.
  •       Smid den i en forvarmet ovn på 250 grader, ca. 10 minutters tid – eller til bunden føles sprød.
  •       Når pizzaen er færdig, tag din olivenolie, salt og friskkværnet peber og giv pizzaen det sidste pift.

Du kan være sikker på at denne pizza hitter hos drengene med et glas vin eller kold øl! Den perfekte appetitvækker eller snack. Slut med kedelig skinke og intet smagende ost. Kast dig ud i det og lav den perfekte hjemmelavet kartoffelpizza med denne kartoffel pizza opskrift.

 

Størrelsesguide

Mål rundt om brystkassen samt rundt om livet. Herefter kan du finde frem til din størrelse ved at bruge nedenstående skema.

StørrelseMål om livet (cm.)Mål om brystkassen (cm.)
S76 - 8291 - 95
M83 - 8696 - 99
L87 - 94100 - 104
XL95 - 101105 - 109
XXL102 - 107110 - 117