FRI FRAGT VED KØB OVER 399 DKK • 365 DAGES RETURRET • LEVERING 1-2 DAGE

Kødbyen restauranter: Din guide til de bedste restauranter og spisesteder i Kødbyen

Opdateret: 18. september 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kødbyen restauranter

Kødbyen er i dag kendt som et af de mest populære steder at tage hen og spise. Oprindeligt opstod kødbyen dog i forbindelse med industrialiseringen og landbrugets indtag i storbyen. Kødbyen var dengang opdelt i to dele: ‘Den brune kødby’ og ‘Den hvide kødby’. De fik tildelt navnene ud fra farverne på bygningerne. ‘Den brune kødby’ opstod først, og det var her der i 1880’erne foregik slagtning og handel af dyr. Industrialiseringen var i gang, og man kunne igennem jernbanen transportere dyrene fra land til by, og på den måde få gang i væksten. I 1901 åbnede ‘Øksnehallen’. En kæmpe hal som dengang blev brugt til salg af kvæg. Samtidig blev der solgt heste og fjerkræ på torvet ude foran. I 1930’erne udvidede man kødbyen med nye bygninger, og det var her ‘Den hvide by’ opstod. Man samlede salg af kød, og ‘Den hvide kødby’ blev dermed et populært sted, hvis man ønskede at købe eller sælge dyr. Driften forsvandt dermed i ‘Den brune kødby’, og der foregik i stedet nu udlejning af biler samt reparationer af cykler. Dog stod ukrudtet højt og mange ruder var itu. Altså var ‘Den brune kødby’ ikke som den var førhen. I slutningen af 1900 tallet, ønskede man en renovering og ny opstart for ‘Den brune kødby’. Her formåede man samtidig at få kommunen bag projektet, og dermed fik ‘Den brune kødby’ og Øksnehallen en kærlig hånd i starten af 1990’erne. Kødbyen fik efter renoveringen et nyt liv og i 2007 udpegede Kulturarvsstyrelsen Kødbyen som nationalt industriminde. Interessant er at, navnene på gaderne stadig er de samme den dag i dag. F.eks. hedder det stadig i dag: ‘Kvægtorvsgade’, ‘Staldgade’, ‘Slagtehusgade’, ‘Flæskeboderne’ og ‘Høkerboderne’. På den måde kan man i dag, når man går ned ad en bestemt gade, forestille sig hvad der foregik på de forskellige gader dengang, og man bliver taget et smut med tilbage i historien.

I dag er Øksnehallen blevet et sted, hvor der bl.a. er koncerter under den populære gadefest ‘Distortion’. Derudover er der ofte loppemarkeder og restsalg i weekenderne.
Kødbyen er efterhånden gået hen og blevet et meget populært sted på Vesterbro, hvor der tilbydes alt fra natklubber og restauranter til fødevaregrossister og gallerier. Et sted man tager hen, hvis man vil hygge sig med vennerne, familien eller kæresten i et roligt og hyggeligt miljø.

Mest kendt er det nok for sine restauranter, hvor man kan finde alt fra burgerrestauranter til fiskerestauranter. Når vejret tillader det, er det muligt at sidde udenfor. Dog kan man også sagtens sidde indenfor, hvis man foretrækker det, eller hvis vejret ikke tillader udendørs servering.

Herunder finder du en guide til kødbyens restauranter

 

Fiskebar Kødbyen

Kødbyens Fiskebar:

Adresse: Flæsketorvet 100, 1711 København V
Prisklasse: Moderat – høj
Åbningstider: 11:30 – 22:00

Er man til fisk og skaldyr, er Kødbyens Fiskebar det rette sted. Her byder de på alt godt fra havet, der serveres indbydende i et hyggeligt og roligt miljø. Hertil tilbydes lækker vin, og er man til friske cocktails før, under eller efter maden, er dette også en oplagt mulighed, da restauranten også besidder en super bar. Hos Kødbyens Fiskebar tilbyder de lokale og bæredygtige produkter, som er tilberedt med fokus på kvalitet. Kødbyens Fiskebar fik i 2009 tildelt en Bib Gourmand i MICHELIN Guide Nordic Countries, hvilket også gør restauranten et besøg værd. Dermed vil det altid være smart at ringe og bestille bord, hvis man ikke ønsker at vente. Priserne hos Kødbyens Fiskebar er moderate, men det er vigtigt altid at tage i betragtning at fisk og skaldyr ligger i den dyrere ende.

 

Bollyfood Kødbyen

Bollyfood:

Adresse: Slagterboderne 10, 1716 København V
Prisklasse: Moderat
Åbningstider: 12:00 – 23:00

Bollyfood er Kødbyens indiske perle, og der dufter langt væk af de lækre indiske krydderier. Hos Bollyfood finder du alle de klassiske retter som f.eks. deres yderst populære butter chicken samt mere traditionelle indiske og pakistanske retter. Alt lavet på gamle opskrifter, som er tilberedt med sans for autencitet af indiske og pakistanske kokke i køkkenet. Restauranten er familiedrevet, og det fornemmer man også, når man træder ind ad døren, da de personlige fotografier fra Pakistan hænger på væggene. Ønsker man en cocktail tilbydes det også. Maden kan nydes i de afslappende og hjemlige omgivelser på stedet, men der tilbydes også takeaway, hvis man er mere til det. Priserne er moderate københavnerpriser.

Tommys burgerjoint Kødbyen

Tommi’s Burger Joint:

Adresse: Høkerboderne 21-23, 1712 København V
Prisklasse: Lav – moderat
Åbningstider: 11:00 – 21:00

Er du på udkig efter en klassisk burger, kan du med fordel besøge Tommi’s Burger Joint. Kæden er startet op i Island af Tomas Tomasson, og historien går på at kæden skulle have skubbet McDonald’s af tronen på Island. Tommi’s Burger Joint åbnede i København i 2016. Der tilbydes både menuer eller blot en burger, og hertil kan der købes både sodavand, øl eller man kan sammensætte sin burger med de populære milkshakes. De saftige og velsmagende burgere kan nydes i et hyggeligt diner miljø, der er hip og passer til det afslappede klientel, man møder på Vesterbro. Om aftenen tændes op for de hyggelige og farvede lys, som gør det meget hjemligt at besøge dineren. Priserne hos Kødbyens populære burgersted er rigtig fair, og en burgermenu kan fås fra 99-124 kr. Restauranten finder du nu også ved Nørrebro Runddel.

Warpigs Kødbyen
Warpigs Brewpub:

Adresse: Flæsketorvet 25-37, 1711 København V
Prisklasse: Moderat
Åbningstider: 11:00-22:00

En restaurant man bare skal besøge i Kødbyen er Warpigs Brewhub. Her kan man få øl og kød i lange baner. Man kan vælge mellem en masse forskelligt kød fra grillen, men blåmuslinger og tartar er også at finde på menukortet. Alt tilberedt efter sæsonens friskeste råvarer. Restauranten er i samarbejde med bryggeriet, Mikkeller, og er kendt for de 22 øl de tilbyder på fad, hvor øllen kommer direkte fra tanken, for at opnå den mest velsmagende øl. Der bliver hele tiden skiftet ud i øl-menukortet, så man aldrig løber tør for nye muligheder. Er du i tvivl om hvilken øl du skal vælge, kan du besøge mikkeller.dk, hvor andre gæster, der har besøgt restauranten indenfor nogle døgn, har vurderet de forskellige øl, og på den måde kan du komme lidt nærmere, hvilken øl du skal vælge. Warpigs Brewpub byder på en rigtig hyggelig stemning, hvor man altid kan udfolde sin viden og erfaring med øl, og med de mange lange træborde opnås en afslappende fællesskabsstemning, som også er en stor del af oplevelsen. Priserne hos Kødbyens populære bryggeri er rigtig rimelige, og du får hvad du betaler for.

Mother Kødbyen

Mother:

Adresse: Høkerboderne 9-15, 1712 København V
Prisklasse: Moderat
Åbningstider: 08:00-23:00

Er du i humør til et godt glas vin i en moderne og afslappende atmosfære, vil mother helt klart være stedet for dig. Det er drevet af en italiensk købmand, som har speciale indenfor økologiske og naturlige vine. Restauranten går meget op i vinens smag, og de er derfor nøje udvalgt. Til vinen kan du nyde en lækker italiensk ret fra menukortet. Bl.a. paninis til frokost og andre lækre frokosttilbud. Til aften er de meget kendte for deres pizzaer, som en bygget op på en surdejsbund bagt i egen pizzaovn. Specielt ved denne surdejsbund er, at den lavet på mikrofiltreret saltvand, som er både sundere og lækrere, da det mindsker saltindtaget og øger mængden af mineraler i menneskets system. Dertil giver det også en mere intens og naturlig smag. Er du ikke til pizza tilbyder, Kødbyens svar på Italien, også pastaretter lavet på frisk pasta. Hos mother kan du i morgentimer altid i komme forbi og nyde en kop kaffe af deres egen kaffebryg sammen med en surdejsbolle eller en chokolademuffin. Priserne hos den italienske restaurant er rigtig acceptable, og du får en rigtig god pizza til pengene.

Hija Kødbyen

Hija De Sanchez:

Adresse: Slagterboderne 8, 1716 København V
Prisklasse: Moderat
Åbningstider: 11:00-22:00

Hija De Sanchez er startet af en ung kvinde ved navn Rosio Sanchez, som er tidligere dessertkok på NOMA. Hun voksede op som mexicansk migrant i Chicago i USA. Da hun drog ud i verden, opdagede hun, hvor få steder det er muligt at få god, autentisk mexicansk mad. Derfor fik hun i 2010 en drøm om at repræsentere den mexicanske kultur i København, og åbnede restauranten: ‘Hija De Sanchez’. Restauranten er lille og hyggelig, og man møder en masse farver, som er med til at understrege den mellemamerikanske stemning. Restauranten er især kendt for sine tacos, hvortil man kan få en masse forskelligt fyld. En anden populær ret er chilaquiles, som er tortillas skåret i trekanter og stegt sprøde i olie. Dem skal man prøve, hvis man besøger så autentisk en mexicansk restaurant som denne. Til at slukke tørsten, kan man nyde de mexicanske sodavand, der smager en smule mere krydret og har en stærkere smag, end de sodavand man normalt kender.

Opsamling på vores guide til kødbyen restauranter

Kødbyen byder altså på en masse forskellige smagsoplevelser og ikke mindst på forskellig mad fra forskellige dele af verden. Der er noget for enhver smag, og det er altid et besøg værd. Om man er på udkig efter et hurtigt men lækkert måltid, eller man skal ud og nyde en god aften med et godt glas vin. De fleste restauranter du finder i kødbyen er originale restauranter, som du kun finder i Kødbyen. Derfor er der fra restaurantens side stort fokus på gode råvarer og god service. Kødbyen er meget besøgt af både københavnerne, men i den grad også af turister. Det anbefales derfor altid at ringe og bestille bord – især i weekenderne, da Kødbyens restauranter er populære, og nogle af restauranterne har et begrænset antal siddepladser. Husk, at du før eller efter dit måltid kan tjekke de forskellige gallerier, der ligger i Kødbyen, ud eller blot gå en tur i området der er fyldt med historie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Størrelsesguide

Mål rundt om brystkassen samt rundt om livet. Herefter kan du finde frem til din størrelse ved at bruge nedenstående skema.

StørrelseMål om livet (cm.)Mål om brystkassen (cm.)
S76 - 8291 - 95
M83 - 8696 - 99
L87 - 94100 - 104
XL95 - 101105 - 109
XXL102 - 107110 - 117