Sådan laver du en espresso martini i 2020

Opdateret: 5. september 2019

espresso martini 2020

 

Kombinationen af espresso og vodka er en af grundene til, at espresso martini er blevet så populær. Dette er på trods af, at drinken kun har eksisteret siden 80’erne, hvor den blev opfundet i Londons Soho. Det siges at en top model i 1984 kom ind i baren hos den berømte bartender Dick Bradsels og spurgte efter en drink, der både kun kvikke hende op, og måske gør hende lidt mere beruset. Sagt med hendes egne ord: “wake me up and fuck me up.”  Herefter var Espresso Martini en realitet og den er i dag blevet en af de mest populære drinks rundt omkring i verden.

Espresso martini består af relativt få ingredienser, som er et mix af espresso, kaffelikør og naturligvis vodka. Når alle ingredienserne rystes sammen, sørger espresso shottet for, at drinken får en dejlig cremet konsistens og er med til at gøre dig lidt mere frisk. Kombinationen af vodka og espresso smager ualmindelig godt og likøren giver drinken en behagelig sødme. Den cremede top runder hele drinken af og her er det utrolig vigtigt, at man benytter et espresso shot af god kvalitet. Instant kaffe er altså et no-go.

Det er de færreste der har adgang til en espresso maskine, selvom det selvfølgelig er den mest optimale løsning til en espresso martini. Vi kan dog anbefale at man bruger en AeroPress kaffebrygger, der er en meget simpel måde at brygge kaffe på. Metoden der bruges tager inspiration fra en espresso maskine og man kan derfor få et meget velsmagende espresso shot. Alternativt kan man også bruge en nespresso maskine.

Drinken fungerer rigtig godt for sig selv til en cocktail fest, men man kan også passende servere drinken efter en middag, hvor både kaffen og likøren er godt for fordøjelsen.

Espresso Martini er en af vores favoritter og efter at have prøvet alverdens forskellige opskrifter har vi endelig fundet frem til den bedste.

Her er ingredienserne til en god espresso martini:

1 drink:

– 50 ml. God vodka

– 35 ml. Kaffe likør (Kahlúa)

– 1 shot espresso (25 ml.)

– Is

Fremgangsmåde til at lave en espresso martini:

Hæld vodka, espresso og kaffe likøren i en shaker. Herefter kan du tilføje is og shake hele blandingen sammen. Hæld drinken i et højt cocktailglas. Pynt din espresso martini med nogle hele kaffebønner og vupti, så har du en klassisk cocktail der går rent ind til enhver fest.

Har du set os?

Størrelsesguide

Mål rundt om brystkassen samt rundt om livet. Herefter kan du finde frem til din størrelse ved at bruge nedenstående skema.

Størrelse Mål om livet (cm.) Mål om brystkassen (cm.)
S 76 - 82 91 - 95
M 83 - 86 96 - 99
L 87 - 94 100 - 104
XL 95 - 101 105 - 109
XXL 102 - 107 110 - 117

Velkommen tilbage

Glemt dit kodeord?

Indtast venligst din email adresse og du vil herefter modtage et link med mulighed for at nulstille din adgangskode