Undersøgelse: Så mange mænd går med deres underbukser i flere dage uden at vaske dem.

Opdateret: 8. april 2019

Det er velkendt, at man helst skal vaske sit undertøj efter at have gået med det en enkelt dag. Det er med til at give en god hygiejne og dermed holde bakterier, virus og svampe på et acceptabelt niveau. I følge en undersøgelse indeholder 83% af alt nyvasket undertøj op til 0,1 gram fækale stoffer svarende til 10.000 levende bakterier. (1) Bemærk at det er for nyvasket undertøj. Derfor er det netop vigtigt, at få vasket sit undertøj efter man har brugt det i en dag, da det sidder et udsat sted på kroppen.

Går man ud og spørger folk på gaden, hvor ofte de vasker deres undertøj, så vil man formentlig høre, at det bliver vasket efter én dag. Igennem vores medlemmer, satte vi os dog for at lave en undersøgelse, der kunne afdække, hvor ofte mænd egentlig vasker deres undertøj. Resultatet vil måske overraske dig.

Undersøgelsen blev besvaret anonymt for at give det mest retvisende billede. Igennem vores medlemmer lykkedes det at indsamle mere end 300 besvarelser. Spørgeskemaet bestod af 3 spørgsmål der omhandlede mænds vaskevaner af undertøj og blev besvaret i marts 2019

Hovedkonklusionerne

25% af alle respondenter eller en ud af fire går ofte eller altid med deresunderbukser flere dage i streg, før de vasker dem.

underbukser

 

20% eller en ud af fem går typisk i deres underbukser i 2 dage. 5% af de adspurgte går med deres underbukser i 3 dage eller mere før de bliver vasket.

underbukser

 

6% af alle respondenterne har prøvet at gå med deres underbukser flere dage i streg og herefter har de vendt vrangen ud.

 

1 ud af 10 går altid med deres underbukser flere dage i træk.

Første spørgsmål omhandlede, om de adspurgte havde prøvet at gå med deres underbukser flere dage i træk. Svarene fra de 303 respondenter fordelte sig således:

 

Underbukser

Af grafen ovenover fremgår det, at kun 96 af de adspurgte eller en ud af 3 altid går i deres underbukser i en dag. 131 eller næsten halvdelen har meget sjældent prøvet at gå i deres underbukser i flere dage, hvorimod cirka 1 ud af 10 respondenter altid går med deres underbukser flere dage i træk.

1 ud af 4 går typisk med deres underbukser i 2 dage eller mere, før de vasker dem.

Efter at have afdækket om mænd går med deres underbukser i flere dage uden at vaske dem, ville vi gerne finde ud af hvor mange dage mænd egentlig bruger deres underbukser, før de bliver vasket. I grafen nedenfor ser vi den procentvise fordeling iblandt de 303 besvarelser.

 

Underbukser

 

Som det fremgår af grafen, bruger cirka 75% typisk deres underbukser i en dag før de vasker dem. 1 ud af 5 går i deres underbukser i 2 dage og 5% går typisk i deres underbukser i mere end 3 dage. Dermed bruger cirka 1 ud af 4 deres underbukser i 2 dage eller mere, før de vasker dem.

Vender folk vrangen ud på deres underbukser?

Det sidste spørgsmål i spørgeskemaet tog udgangspunkt i om respondenterne havde prøvet at gå med deres underbukser i flere dage, hvorefter de har vendt vrangen ud på deres undebukser. Besvarelserne viser, at det alligevel er grænsen for de fleste. Derfor svarede 94% af de adspurgte “nej” til dette spørgsmål. 5% indrømmede, at have gjort det meget sjældent og en meget lille andel på 1% har ofte prøvet at vende vrangen ud på deres underbukser for at undgå at vaske underbukserne.

 

Underbukser

 

Det meget lave antal der har svaret “Ja, det sker ofte” er muligvis ikke nok til, at vi kan konkludere, at det giver et retvisende billede af mænds egentlige vaske vaner. Besvarelsen bevæger sig udenfor det, man angiver som et konfidensinterval. Vi kan dog konkludere på baggrund af ovenstående graf, at der er nogle mænd, der en sjælden gang har gået med deres underbukser flere dage i streg, og herefter har de vendt vrangen ud af.

Opsamling

Ovenstående resultater, baseret på et spørgeskema besvaret af 303 respondenter, viser, at der er en stor andel af danske mænd, der vælger ikke at vaske deres underbukser efter de har været brugt en dag.

Vi kan konkludere at det kun er 3 ud af 4 mænd der vasker deres underbukser som man burde. 1 ud af 4 går med deres underbukser i 2 dage eller mere og en lille procentdel på omkring 5% må angives som, at have en meget dårlig hygiejne, når det kommer til vask af undertøj. De går typisk med deres underbukser i 3 dage eller mere. Det vil alt andet lige skabe bedre betingelser for væksten af bakterier og svamp, og det kan derfor være svært at bibeholde en god hygiejne. Rådet her fra er derfor at sørge for at vaske sit undertøj, hver gang man har gået med det i én dag.

Adgang til vores data og informationer omkring Emil og Undy

Da undersøgelsen hos vores medlemmer blev lavet anonym, er alt data fra spørgeskemaet frit tilgængeligt. Du kan finde den data vi har indsamlet under “kilder” nedenfor (2). Alle besvarelser er foretaget i marts 2019. Har du nogle spørgsmål til den data der er brugt eller til artiklen så kontakt venligst Emil på eba@undy.dk. Emil er indehaver af undy.dk og har en bachelor i økonomi fra Københavns Universitet. Han har tidligere arbejdet hos Folketingets Økonomiske Konsulent.https://docs.google.com/spreadsheets/d/16jjRSiXWlkqMitf4bmTwJCsWF9KbQfEc0QIwCdHW-KU/edit?usp=sharing 

Har du set os?

Størrelsesguide

Mål rundt om brystkassen samt rundt om livet. Herefter kan du finde frem til din størrelse ved at bruge nedenstående skema.

Størrelse Mål om livet (cm.) Mål om brystkassen (cm.)
S 76 - 82 91 - 95
M 83 - 86 96 - 99
L 87 - 94 100 - 104
XL 95 - 101 105 - 109
XXL 102 - 107 110 - 117

Velkommen tilbage

Glemt dit kodeord?

Indtast venligst din email adresse og du vil herefter modtage et link med mulighed for at nulstille din adgangskode